CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 11, 2009

...GENAP SUDAH 6 TAHUN..

salam semua..
yea yea yea..aku tahu aku dah lama menyepikan diri aku ni haaaa..
aku bukan sengaja k..laa ni tgh bz ada sales..so bulan ni aku kena keja 34 hari non - stop k!!!!
**bangla pun ada cuti kan..ermmm nasib badannn..**

sebenornya ada banyak citer yg aku nak share dgn kalian semua..
tp cuma ni yg sempat aku wat dulu k..yg lain2 later2...
last week pada 8.3.09 genap lah 6 tahun pemergian abah aku ke alam kekal..
so mak aku ada kan lah kenduri tahlil pada mlm tersebut..

aku kan keje..so balik after keje lerr..penatnya jgn d kenang k..
tp kalo aku xbalik lagi aku "sakit" k coz
jarak ipoh dgn kampor bukan nya jauh mana..
silap2 kena "fire n boom" dgn mak n abg aku..

jadi balik ler aku n laki bersama hero kecik kitaorg ni!!!!
dah kebetulan dia ada kat ipoh ni aku hangkut lerr sekali...

ni salah satu gaya budak nakal ni k!!!!
aku walau smpi agak lewat umah mak..namun xder apa yg aku mampu tolong dgn keadaan diri aku ni haaa..
mana nak layan hero kecik ni!!!!
mmg aktif xhingat punya!!!!
cakap aku lgsg dia wat donno jerr...cakap papanya pun sama gak..

ni time aku kurung dia dlm bilik anak2 buah aku..
aku ingat dia akn dik diam tp sebalik nya..
aduiiiiiiiiiiiiiiiiii penat mama tau!!!!

ni adalah beberapa gambor time kenduri 2..
alhamdulilah ramai gak lerr yg dtg..

org2 surau kat kg aku ni haa..
kebetulan mlm 2 ujan..ermmm syiok je layan mkn nasi 2 yeaa..

nampak x jejaka yg pakai baju melayu itam 2..haaa sapa lagi laki aku lerr..
gambor aku xder coz xder org nak ambikkan gambor aku k..
lagi pun aku sibuk melayan hero kecik 2..

lagi pun time 2 hanya ada aku n abg no 2 aku jerr..
adik beradik yg lain xdpt balik..so 2 yg kelam kabut sikit..
sib baik ada anak2 buah n laki aku..

syukur coz segala berjln dgn lancar..
mak aku lak time ni demam,selsema n batuk..smpi lerr skrg ni haaa..
tp dah berkurangan lerr sakitnya 2..

arwah abah aku meninggal pada 8.3.03 di umah along aku d KL..
tepat jam 5.30 pagi dia menghembus nafas akhirnya..
dgn bersaksikan mak aku..aku sendiri..adik aku..along aku n arwah abg ipor aku..

senang jerr dia pergi..
walaupun dia sakit dah agak lama..sakit yg d tanggung arwah..kedua 2 buah pinggang nya dah xberfungsi..hati dah teruk..semua nya kompilasi dr bauh pinggang..
arwah sempat masuk HUKM selama beberapa..

doc nasihatkan supaya arwah membuat proses cuci buah pinggang 3 kali seminggu..
tp arwah xnakkk..tp pas d paksa oleh anak2 nya akhirnya dia akur..
Allah lebih sygkan dia..belum sempat lagi arwah nak wat semua 2 Allah telah menjemput dia pulang..

mmg kami sudah menjangka semua ni akan belaku bila melihat keadaan arwah yg agak uzur 2..
tp arwah ni jenis yg degil..sakit2 pun still nak wat semua benda dgn sdiri..
xnak mak aku or anak2 nya bantu..

paling yg aku xleh nak lupa..sehari sebelum arwah pergi..
arwah ada bertanya pada mak aku..mana anak2 bongsu dia
**aku n adik aku lerr 2..**

bila aku smpi je KL umah along..aku amat2 terkejut coz keadaan arwah amat2 kurus..
n bila aku cakap aku dah smpi arwah bukak mata...n dia kata..
"abah dah nak pergi ni..." arwah ucap dlm senyum..
aku berlari kuor bilik n col abg2 aku sambil nangis teresak2 coz aku xmampu nak hadapi semua ni..
adik aku time 2 pun sama sedih gak..
tp dia lelaki kan..perasaan sedih 2 dia simpan..

mak aku mmg seorg yg tabah..
walau ada air mata yg mengalir namun mak aku tetap tabah hadapi segala nya..
kalo mak aku xder..aku xtahu apa akn jadi pada aku..

bila semua proses mengurus jenazah selesai..
kami bawa arwah balik ke kampor..
pas asar arwah d kebumikan..
segala berjln lancar..walau ujan renyai2 mengiringi proses kebumikan arwah..

syukur segalanya berjln lancar n semua anak2 arwah,cucu2 arwah n adik beradik arwah dpt menatap wajah arwah wat kali terahkir..

sesungguhnya aku masih terasa atas pemergiaan arwah walau sudah 6 tahun berlalu..
kenangan bersama arwah begitu byk n xmungkin akan luput dr ingatan..
kini hanya tinggal mak tmpt aku mengadu n bermanja..
pada semua hargai lah org tuan kalian sebelum segalanya terlambat..

semoga roh abah d tempatkan di tmpt org2 yg beriman..n semoga roh abah tenang di sana..amin
al - fatihah wat HASSAN B OTHMAN..

8 ...ingatan..:

Anonymous said...

sedih gilerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!membesar bersama mesti aku terasa giler abah dah tak de!!!!!!!!!!!!!!!!


LISA

Shitsurei shimashita said...

takziah kpd akak sekeluarga dan semoga roh abah dicucuri rahmatNya. al-Fatihah..

pada mak akak, bawak byk2 rehat yer.saya doakan agar beliau cepat semboh.

Jenna said...

hehehe!!! aku dh tau citer ni....:)
tak jemput pn aku gi kenduri...

alia said...

takziah...setiap yg hidup masti akan mati....

yatt said...

lisa - uuwwwaaaaaaaaaaaaaaa

ss - tima kasih...

jenna - kalo aku jemput pun bukan nya ko nak dtg..kahkahkah

alia - betuiiii

cendawanintim said...

sedih giler aku baca n3 ni nok..

azreen said...

sedih btul aku ko....smga roh ayah ko dilimpahi rahmatNya...aminnn

~ Lady ell ~ said...

ait..lama rupanya ell tk jengah sini.ingatkn dh bg komen..sbb haritu dh baca..:)sori agak keciciran

al-fatihah buat arwah akak..n akak tu,jaga diri bebaik okeh.