CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, February 14, 2009

...DARAH & DARAH LAGIKKK..

darah 2 merahh...ada ke darah warna lain..
mana ada kan..setahu aku lerr..yg aku xtahu mayb lerr ada warna lain kot..
sebenor nya cam ni citer nya..

yg mana tahu tahu lerr..aku ni kan ke selalu g sepital besor ipoh check-up..
aku ni kan ke regular client pakar hematologi,ipoh ...
**betui ke aku eja haa?? janji bila korang sebut kuor bunyi yg sepaturnya..hehe**
kan aku penah wat n3 sal penyakit aku ni..so pandai2 ler korang g cari balik n3..malas aku nak link bagai..

nak d jadikan citer..sejak peknen ni lagi ler aku selalu g sepital n bagai..n lagi selalu lerr doctor2 ambik darah aku ni haa...
mmg ler jarum 2 sakit k..hanya jarum tumpul je yg sedap!! kahkah
dah ler aku ni ada darah beku yg tetiba beranak byk dlm sistem badan aku..so bila nak ambik darah bagai payah lerr sikit..
dlm masa yg sama aku takut..so bila kena cucuk 2..dah tentu ler bagai2 bunyi kuor dr mulut aku ni haaa...

nurse : selalu dah ambik darah pun takut ke..isshhh kamu ni..kang sbb kamu semua org takut..

ada ke patut aku kena sound!!!! xpatut..bukan aku sengaja k..mmg SAKIT!!!aku malas lerr nak lawan cakap semua..sekadar senyum xikhlas je lah aku..
ada sekali 2..4 kali k aku kena cucuk kat lengan ni..kali ke 4 baru kuor darah!!! cuba korang bayang kan betapa aku ngeri n sengsara menahan pedih nya..




ni gambor latest aku kena ambik darah hari khamis hari 2..sampai laaaa lebam still ado k..
ambik darah 1 hal..
ada hal lain lagi berkenaan darah ni..

aku ni kan keje dgn "makhluk2 halus" yg mmg cam g*****g..
company ca alif nun yaa..
so bila aku g check-up bagai..
adalah bunyi2 cengkerek berkata2..org lain pun peknen gak..tp idak ler cam U ni..selalu g sepital n MC...
fuhhhh..aku pun cakap lerr balik..org lain 2 xada sakit cam aku ni haa..
tp kalo dah hati perut itam..tetap itam gak!!!!
"makhluk2 halus" ni tetap xpaham bahasa!!!

ntahlah..aku bukan nak cam ni..tp idak lerr aku selalu MC k..sebulan sekali jerr..udah aku kena jumpa pakar DARAH n pakar SAKIT PUAN..so apa daya aku kan..kan..kan
malas aku nak layan cengkerek2 ni..aku pun mendiamkan diri jerr..tp itu xbermakna aku takut or apa k..
cuma aku berpegang pada..kalo kita layan org GILER maka kita akan GILER..so masuk telinga kanan kuor balik ikut telinga kanan..kahkah


ni lah bekas ubat aku..ni semua vitamin peknen aku..selama ni aku xpenah mkn vitamin bagai..tp sejak 2 menjak ni kena lah belajor2 telan..
selamat behujung minggu k..aku nak cover tidoooooooo!!!!! arrggghhh syiokkkk nya dapat tido..

11 ...ingatan..:

Shitsurei shimashita said...

setiap kali amik darah pa resultnya?
ayah saya sampai la ni tak dpt2 resultnya. Iskh!Iskh!

~ Lady ell ~ said...

sabor je lh kak..kata ko nk sihat..lebih2 skrng dh berdua dgn baby...

jaga diri bebaik eh kak....

kakpiah said...

sian ko..
tp caner aku nk tlg kan?
takkn aku nk hulor tgn aku plak utk dicocot??
lilekss.. yatt..
alah bisa tegal biasa gitu..
kuatkn semangat...

Jenna said...

cucukkk lg... cian kt ko... 2 la... mrh2 kt aku sgt...

azreen said...

sabar ek nok...jgn nanges tau....aku ada...nnti apa2 aku babap kat nurse tu... :-)

Alicia said...

sian ko...mcm2 dah wat kan gitu gak hal darah ko ni!!!! kalau yg si nurse tu bodoh ke apa..lantak le pun kalau nak mengaum satu sepital tu..ada masalah ke dia???????? cer dia tu di cucuk selalu..berbunyi tak mulut dia....??? esok2 ko bawka aku pi ikut cucuk...biar aku jentik mulut nurse tu!! :p

cendawanintim said...

nok,

siannyer ko..tak sanggup aku nengok..

jaga diri..

B I E Y said...

cian akk ak nih....
apehei indh sgt bhse nes 2???
xde pshycology btl..
geyam plak mdengo nye...

sabo byk2 ye kak...
DIA tgh nguji akk..

smoga akk tbh mjlni sglenye..

amin... =)

hdpi dgn snyuman..

singamaraja said...

Auuum!

Ada juga darah putih kan

Yatt said...

ss - alhamdulilah setakat ni result semua pada tahap ok jerr..tp masa dolu2 pun mmg pihak sepital xdpt nak kesan apa puncanya..smpi kena ambik air tulang sum2 baru lerr depa tahu tp still doc xpuas hati..ermm

ell - 2 lah pasal..sabor je lah..

kakpiah - tq atas kata2 semangat ko 2..tp kalo boleh tgn ko dcucuk pasti aku hapyyy..hehehe

jenna - apa nak wat..dah dema suka darah aku ni haa..
masa bila aku marah ko..bukan ko ke yg suka marah aku...kahkahkah

reen - xnangis pun nok..cuma seram sejuk jerr..hehe

lisa - haaa tahu xpe..2 lah nasib kalo g sepital gomen ni haaa..sengsara tau.. :-(

Yatt said...

cenda - kalo ko xsanggup nengok..aku ni yg menanggung lagi lerrrrrr..sengsaraaaaaaa...huwwaaaa

biey - yeaaa dik semua ni dogaan..ko mana ilang nya..???? bukan nya umah kita 14 batu jauh!!!! akak mandi pun ko leh dengor..apa cer ni????!

singmaraja - salam..thanks yeaaa coz sudi terjah blog aku ni..rajin2 kan lah..hehe

sal darah putih 2..aku xsure lerrr..