CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 22, 2008

...RAYE QURBAN 2008..


aku tahu citer ni dah basi se basi2 nya..apa daya aku xpunya masa n line tenet aku bermasalah..so la ni baru aku ada peluag nak hapdet blog aku setelah sekian lama aku bior kan berhabuk!!!! so korang layan je lah yea..hehe
nilah gambor aku bersama laki di pagi raya qurban hari 2..ni dah nak kuar umah along aku dah..nak balik ipoh..fuhhhh ngantuk tul aku time 2..jam 8 pagi dah kuar umah along..jgn d tanya apasal kitorg xpakai baju kurung n baju melayu..ingat nak balik terus dah hbs soping hari 2..tp laki aku penat giler maaaa...so sal 2 lah xder baju raya d pagi raya k..

cuaca pagi 2 sungguh mendung,sejuk n romantik!!!!

selamat tinggal KL..ni tol jln duta k..

atas hway pun cuaca agak mendung n ujan..mmg syiokkk aku dok blkg jadi mem besor!!!! aku apa lagi layan tidoooo lerr...

tetiba tgh jln 2..waiper keta wat hal lah pulak!!!!! hisssssssss mcm2 kan..

sib baik ada petronas yg jual waiper segala..kalo idakkk..ermmmmmmmmmm ntah ler cam ner hero2 ni nak drive...

alhamdulilah smpi ipoh cuaca cerahhh...

kitaorg kena balik awal coz laki aku kena attend majlis berkorban anjuran dia bersama the geng!! so laki aku kena ler wat spot cek..mana lah tahu kalo ada budak2 dia yg mengelat dr tugass..dan utk pengetahuan korang..nilah wat kali pertama nya aku hadiri majlis korban ni!!! selama ni aku dok umah jer..tp leceh tul lah aku miss nengok dema sembelih lembu 2..part 2 yg aku teringain sgt nak tgk..

ni lah semangat gotong royong penduduk kat sini..

kaum hawa n adam bersama menjayakan majlis ni..

ni daging yg telah di potong2..

ni pulak daging2 yg akan d agih2kan..


kaki lembuuuu..aku nak tgk kepala lembu tp xdpt..

antara hero2 laki aku yg bertungkus lumus..

kaum hawa sibuk nak memasak..

antara budak2 laki aku yg dtg hari 2..

jeng jeng..semua kena soal siasat kenapa lambat n bagai...padan muke korang!!!!

kebenggangan laki aku dah terserlah..coz ramai yg mengelat!!!!

potong jgn xpotong..hehehe

paru2 lembu..kalo xsilap aku ler..xkan paru2 binatang lain kot kan...????

kalo xsilap ni semua part dalaman lembu..

ni lah dia sponser nya..politik maaaaaaaaaa

antara hero yg perasan hero..kahkah

kat sini lah majlis korban 2 d jlnkan..surau ashby road, ipoh..

dan nilah org kuat majlis 2..sapa lagi kalo bukan JONET..cian dia tau..dia sorang2 yg turun kan lembu bagai..semua lembu ada 4 ekor..time lembu 2 dtg laki aku kat kl..so apa lagi..mengamuk sakan ler laki aku kat kl..time 2 lak aku baru nak bermanja dgn laki aku!!! hisssss..apa pun syabas wat JONET sbb berjaya menurunkan semua lembu2 2 dgn selamat n ko sikit pun merunggut..cayo lah!!!!

sapa lagi kalo bukan aku dgn hero!!! hehehe

apa kah maksud d sebalik ni...????? sdiri pk ler..

dah hbs majlis korban semua..laki aku ajak budak2 yg "berjasa" g mkn..coz yime ni dah kul 1 tgh hari..aku dah lapor gilerrrrrrr...

ni lah lunch aku..org hari raya mkn rendang bagai aku leh mkn benda ni..apa nama pun dah luper..tp xkisah ler..janji perut aku berisi!!!

ni lak roti salah sorang budak laki aku..nampak sedap..tp mmg sedap!!! aku gak tolong bedal!!! apa nak wat akak laporrrrrrr...hehehe
so pas mkn segala aku balik umah..apa yg aku wat adalah TIDOOOOO...
umah MIL aku pun aku xg..smpi laaaa aku lum g lagi..wellll menantu yg mithali tul aku ni kan..kahkah

3 ...ingatan..:

Alicia said...

tu jer update ko!!!!!!!!! berjanggut nunggu ni...


laaa...berkorban ke..idak hantar daging ye?????????

Yatt said...

lisa - blur kejap maaa..dah lama xhapdet..hehe

haah berkorban ler..cam ner nak anto..aku pun xdpt..lagipun ipoh - kampar jauh maaaa..kahkah

Jasmine said...

Ader jugak gambo kekasih buah ati jantung pisang si Bob tu yea??? Gambo akak Jonet xder ker???