CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 15, 2008

KELUARGA BESAR AKU...

haaaaa..kali ni aku nak cerita sal raya last year n sal famili aku..harap2 korang semua enjoy k membaca bebelan aku dlm blog aku ni!!! semua gambor dln n3 kali semua di ambik raye last year..gambor paling atas ni adalah gambor kami sekeluarga..TETAPI masih kurang dlm 8 org ahli jawatankuasa!! hehehehe
coz masa ambik gambor ni abg aku yg paling sulung xdpt balik raya...so insyAllah thn ni kami akn berkumpul bersama2..so nnt aku akn letak gambor raye tahun ni wat tatapan korang semua k..tungguuuu..sebenor nya aku yg xsabor nak beraye ni! maklumlah 1st year raya dgn anak maaaa...

ni lak gambor bonda tersayang aku dgn anak bongsu nya..nama manja adik aku ni "ADY"..adik aku ni "manja" sikit dgn bonda n aku..maklumlah anak bongsu kan..apa pun dialah satu-satu nya adik aku..so dia lah racun n penawar!!! kalo bab bg aku masalah adik aku mmg pandai (masalah dgn org pompuan ler)..kekadang petak kepala aku memikir nya!! tp apa nak wat adik ler namanya kannnn...tp dialah adik paling spoting dlm dunia ni!!! ni akak dah puji lebih2 ni jgn lupa angpow k! kahkah..layak lagi kah aku dpt angpow yea?????

ni lak bonda aku dgn cucu sulung dia..nama manja nya "BOY"..la ni kalo xsilap aku dah umur 20 tahun n bakal kawen xlama lagi..tp bila aku xpasti...kita tunggu je lahh..so kalo ada yg berkenan nak jadikan menantu or apa lupa kan je lah yea..den xlalu nak menaggung poning nya..harap2 kalian paham ler yea..

jeng jeng jeng...ni gambor along aku bersama hero2 nya..dlm famili aku "ALONG" ni anak yg sulung pastu baru lah di ikuti dgn abg2 aku, baru aku n last adik aku..anak sulung along aku ni kitaorg panggil "abang"..la ni dah pandai bergaya..dah nak jadi anak teruna..pas ni along akn poning ler yea melayan karenah anak remaja..tp xpe along...acik (panggilan aku pada anak2 buah) ada kan.. :-)

mcm aku bgth tadi abg sulung aku xder dlm "list" ni..so aku "jump" citer sal abg aku yg no 2 ni..dlm famili kitaorg panggil dia "NYAH"..dlm gambor ni hanya ada 4 org je anak2 nya..yg lagi 2 org (hero gak) xder coz time ni budak2 2 org 2 beraye di KELANTAN..kakak ipor aku (kak ita) org KELANTAN..so budu mix tempoyak!!! kahkahkah...anak yg paling kecik 2 nama nya IFA or ADIK..time ambik gambor ni adik ada sikit tersentap perasaan nya..2 yg kalo korang perhatikan muka dia muka menangis..cian anak acik...

haaa yg ni lak abg aku no 3..dlm famili ktorg panggil dia "ABG ITAM"..ni lah anak2 nya bersama isteri nya..2 org je anak nya..sepasang..hubby aku cukup suka myakat yg kecik..nama manja nya "SITI"..dlm kena sakat dek "uncle" nya dia tetap "manja" dgn hubby aku..tahun ni siap dah bgth nak ikut "uncle & acik jln2"..kak shah (kakak ipor aku ler) ni org PAHANG..so dlm famili abg aku ni TEMPOYAK mix...... (apa yg glem kat pahang yea..so korang pk2 lah sdiri k) hehehe

oleh sebab last year aku baru kawen maka xder lah gambor dgn anak..so ambik ler gambor dgn anak2 buah..tp ni baru separuh dr jumlah keseluruhannya...famili aku mmg ramai hero dr heroin..so xheran lah kalo dah berkumpul ramai2 umah mak mmg riuh rendah cam pasor..tp mmg best n enjoy..bukan senang nak berkumpul sekali tau..masing2 dah ada kerjaya n famili sendiri..so time raye ni lah kitaorg cuba sedaya upaya berkumpul adik beradik..

inilah barisan anak2 bonda n arwah abah aku..tp still kureng sorang anak bonda aku iaitu abg aku yg sulung..kitaorg panggil dia "MIN"..korang jgn terkejut tau..muka n ketinggian kami adik beradik mmg lain2..tp hanaya ada 1 jer persamaan..iaitu semua BIG SIZE..hahahahaha..

wah wah wah...bonda d kelilingi oleh anak2 nya..sekali aku pandang gambor ni bonda aku dah mcm QUEEN ler pulak...hehehe..
masa time arwah abah aku ada kitaorg mmg xder ambik gambor 1 keluarga..2 yg la ni rasa ralat sikit..aku ambik gambor semua ni pun tuk wat kenangan..so pada korang yg masih ada ibu bapa 2 gunakalah "masa" yg ada sebaik mungkin...
hehehehe..bonda dgn barisan menantu nya...of course yg satu satu nya HERO yg berdiri dlm gambor ni hubby aku!!! sebelah nya kak ita pastu bonda n pastu kak shah..cuma kureng sorang menantu pompuan bonda lagi..tp xpe this year insyAllah ada ler...
so pada korang semua selamat enjoy citer aku k..(apa bahasa lah aku guna ni!)

4 ...ingatan..:

alicia said...

wah meriah tul kan! kalau nengok dlm gambar cam ckit jer famili ko..cuba di kumpulkan sume..bukan satu kg riuh ke???????????

suka tul ye ko n hubby ko kaler merah...!

Yatt said...

haaa tau xpe..mmg riuh satu kg!!
aku xberapa suka kaler merah tp hubby aku yg suke bebenor..

ita.itu said...

wah merahnye makngah..salam kenal babe..

Yatt said...

hehe..salam perkenalan kembali..