CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 11, 2008

BALIK KAMPUNGG..


nilah umah mak aku..aku ni d besarkan di kwsn kampung yg terletak diatas bukit..aku bkn org bukit k!!hehehe..syiokkk!!! *kalo xaku puji sapa lg nak pujikan*

kwsn aku ni mmg atas bukit..kat atas ada air terjun..aku wat n3 sal balik kampung coz tetiba rasa sayu n teringat kampung halaman.. *nk nagis dah ni*

ni aku nak citer sikit..korang nak th ke xnak th aku xnak ambik th!!!! yg penting aku nak bgth!!!! kahkahkah.. *kebiolan aku dah terserlah*
citernya gini dulu umah mak aku idak ler gini rupenya! umah kg..tinggi..arwah abah aku yg wat sdiri..arwah mmg pandai bab2 gini..percaya x, aku ni salah 1 assistant arwah tau!! laaaa xcaya ke..ermmm cayolah!!! aku ingat lagi..masa form 1 ke or form 2 aku nolong arwah pasang siling 2' x 4'..balik je sekolah terus nolong..rajin ler konon!!! kalo korang nak th aku mmg suke bab2 pertukangan ni..2 lah pasal aku boleh dok line aku skrg ni haa..arwah byk mgajor aku bab2 pertukangan..mujur aku minat kalo idak..kim salam semenanjung ler!!!!

la ni abg aku dah wat major renovation..dr umah atas dah jd bawah..dr papan dah tukar batu..dr 2 bilik dah jadi 5 bilik..tetapi jamban tetap kat luar umah!!! kahkahkah.. 2 lah 1 1 nya trademark umah kg mak aku..jamban still luar umahh..classsssss


dah namapun atas bukit kan..so dah tentulah byk pohon2 menghijau kan..korang jgn salah paham k..bukan abg aku xnak buang semak samun 2 k..semak samun 2 tuk tahan tanah dr atas..sebulan sekali abg aku akn suruh org mesin potong..atas umah mak aku pun ada umah..2 umah mak saudara aku..haaa parabola 2 adalah perhiasan semata2 k!! xleh guna lagi..mana abg aku dapat idak ler pasti..cuba korang bygkan kalo parabola 2 berfungsi..wahhhhhhhhhhh segala mak atok xyz punya citer anak2 buah aku leh nengok kan!!!

kalo aku balik umah mak aku ni mesti aku bangun lmbt punya.. *la ni dok umah sdiri pun time cuti bgun lmbt gak*..suasana sungguh nyaman n sejuk..dah lg 1..air kat umah ni FREE k..kalo korang nak basuh bas 10 biji pun xder hal..air pior dr gunung..pepagi mmg sejuk..walau pun sejuk tp amat2 myegarkan!!!

nilah citer seba sedikit sal umah kampung aku..aku amat2 bangga d besarkan dsini..kalo korang nak tahu nama kwsn ni adalah AIR TEJUN,BATU BERANGKAI...classssss!!!

3 ...ingatan..:

Anonymous said...

wah promote batu berangkai ke??????????????????????

yg bab jamban kat luar tu memang le..umah ko je yg kat luar...ingat dulu aku tdo umah ko, takut betul nak membuang...:P

yg penting hijau kg kita tu aku sokong...

eh, umah aku tak nampak pun...aku pun rindu gak oii..LISA

Kak Piah said...

wuihh bess nyer.. coti sekolah nih buleh la aku pi piknik kt kampong ko..

yatt said...

lisa - haah promote kg sdiri! kahkah..umah ko lain kali aku ambik yea..

kak piah - bolehhhh ajerrr..