CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 5, 2008

MC LAGIII..

haa..semlm aku MC lagi..ermmm apa nak wat dah semput..


nilah wajah aku d kala pagi semlm..muka pun xceria!!!! ni otw g sepital..bercinta aku rasa nya!!!

mula2 aktvt aku d sepital...apa lagi..ambik darah lerrrr!!!! walau dah berpuluh kali aku ambik darah tp aku tetap takut gak!!!! jarumm maaaaaaaa..tajam!!!

bila dah ambik darah..so kenalah aku g mengantor darah aku ni ke lab!!! anto sdiri k!!! kalo nak tunggu pihak sepital anto..errmmmmmmm sdiri mau ingat lah!!!!!

ni lah rupe nya lab darah 2..dah anto aku kenalah tunggu result nya..pas 2 baru boleh g klinik pakar..haaaaa byk kan keje!!!! 2 lah pasal aku MALAS nak g tp aku xder pilihan!!!!

bila dah naik kat klinik pakar..maka kenalah tunggu angka giliran..tp sebelum masuk jumpa doc semua org kena ambik tekanan darah..tengok 2 panjang barisan nya!!!! letihhhhhhh berdiri!!! benda nya WAJIB buat!!! yg ambik tekanan darah nya sorang nurse jerr dgn 2 mesin..tp sloww banggat!!!! paham2 je lah..

haaa nilah result tekanan darah aku..siap ada denyutan nadi aku lagi..hehehe..kata nurse 2 ok..alhamdulilah..


haaaa dah habis semua aku cek..so kenalah tunggu giliran aku..haaa tgk 2 no giliran aku adalah 4020..aku kena nunggu dlm 2 jam baru smpi giliran aku!!!! penat mmg penat menunggu!!!! tp kena gak bayor rm5..coz aku keje swasta maa..ermmm kira ok lah 2 kan..kahkahkah

bila dah settle jumpa pakar segala kena lak g ambik ubat..haaaa tgk 2 no aku 7234 tp masa aku dpt "tiket" ni baru 7189..ada 45 org baru tiba aku!!!! berjanggut ke idak aku nunggu nya!!! sdiri mau ingat lah k!!! mcm nilah aktvt aku bila g sepital..dah naik muak n mual aku tau!!! tp aku xpunya pilihan lain..kalo s sepital swasta pun dema tetap kan tendang aku g GH..coz swasta xada pakar darah...
apa pun setelah g jumpa pakar segala..result aku xberapa ok..malas aku nak pk..yg penting laaa ni aku nak hapyyy...

6 ...ingatan..:

Zanna_MamaBatrice said...

la...yatt ada semput ker...
mmg leceh kan kalu sakit2 nak gi spital nie..lagi2 spital kerajaan nie yatt...berjanggut nak nunggu nyer...
zana pun x sihat lagi nie...tp malas nak amik mc..duduk opis merayap kat blog org jer..coz' boss pun mc..he he he pa & boss sehati sejiwa beb....

btw....semoga cepat sembuh k

Alicia said...

hidup memang nak cari happy..tapi kesihatan kena jaga..

yatt said...

zanna - ermm tahu xpe..mmg berjanggut nunggu!!!

tq..

lisa - yea..yea..yea mem!!! hehehe

AziS said...

jaga kesihatan diri ya :)

ita.itu said...

takpe la yatt.kena tgu gak ek kalo dah nama spital..janji ko sihat nok

yatt said...

azis - tq...

ita - haah..kena nunggu ler..